Plus și minus la salarii. Angajații din industria petrolului, cei mai „câștigați”

11 februarie 2018, 18:03

Marii câştigători au fost angajaţii din industria extractivă şi mai ales cei care lucrează în extracţia de petrol şi gaze. Pentru ei, anul a adus creșteri de aproape 60%.

Motive de bucurie au avut și angajații din administraţia publică. În cazul lor, creșterea salarială a fost de 24%, precizează Luiza Gireadă, jurnalist TVR.

În alte domenii, creşterea a fost apropiată de rata anuală a inflaţiei, de 3,3%. În construcţii, de exemplu, angajaţii au fost afectaţi de întârzierea unor proiecte de investiţii publice.

Dacă în construcţii salariul mediu se apropie de 2.000 de lei, în alte domenii e şi mai mic, în ciuda unor creşteri anuale de 10%. În situaţia aceasta sunt angajaţii din hoteluri şi restaurante, cei din fabricile de îmbrăcaminte sau din cele de mobilă.

Cu toții așteaptă să vadă dacă și după transferul contribuțiilor salariile vor rămâne la fel sau vor scădea, mai ales că aproape jumătate dintre patroni nu au majorat până acum sumele brute.

Dintre bugetari, angajații din sănătate au avut anul trecut creşteri salariale medii de 6%. Anul acesta ar urma să aducă creşteri între 70 si 172% chiar din martie.

În decembrie, salariul mediu net a fost de 2.629 de lei, susţinut de primele de sărbători acordate în unele companii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite