Ploile au făcut ravagii în județul Iași, un bărbat este dat dispărut după ce a fost luat de o viitură

14 mai 2022, 13:37

Bărbatul de 52 de ani era în vizită la fiica lui în localitatea Pocreaca și a fost luat de ape chiar din curte, când încerca să-și pună caii la adăpost. Fata a cerut ajutor la 112. Pompieri, polițiști și voluntari l-au căutat până la lăsarea întunericului. Au găsit un cal mort și unul în viață, dar nici urmă de bărbat.

Fiica bărbatului dispărut: El a venit la mine acasă, a început ploaia şi când a început să plouă cu gheaţă am stat în casă şi când a văzut că ia apa caii, atunci s-a dus să le dea drumul şi atunci l-a luat.

Georgică Onofreiasa, ISU Iași: La locul evenimentului au fost deplasate o echipă de scafandri, un echipaj de intervenţie, un echipaj de prim ajutor, echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi membri din cadrul serviciului de voluntari.

Și în alte localități din Iași a plouat torențial și a fost vijelie cu grindină. Viiturile au inundat zeci de curți, iar vântul a doborât copaci și a smuls acoperișuri. Trei mesaje Ro Alert au fost emise de autorități. Aversele și vântul puternic au făcut prăpăd și în municipiul Iași. Copacii căzuți au avariat mai multe autoturisme, au blocat câteva străzi și au afectat liniile de tramvai.

Georgică Onofreiasa, ISU Iași: Judeţul Iaşi a fost vizat de o instabilitate atmosferică accentuată, cu viteze ale vântului cuprinse între 55 şi 75 de kilometri pe oră şi, izolat, cu viteze de 80-90 km pe oră, cu grindină în localităţile Bârnova, Paşcani, Moţca şi averse teritoriale unde cantităţile de apă au depăşit 35 de litri pe metru pătrat.

A fost cod portocaliu și în Neamț, unde a plouat torențial și a căzut grindină.

De azi ploile și vijeliile se mută în sudul țării. Codul galben emis de meteorologi pentru 14 județe și Capitală este valabil până mâine dimineață la ora 10.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă