Ploile abundente au provocat inundații în Spania și în Italia. 10 persoane și-au pierdut viața în regiunea Mallorca

11 octombrie 2018, 12:57

Un pod aflat în apropiere de orașul Caliari în Sardinia fost rupt de apele unui râu care și-a ieșit din matcă în urma precipitațiilor foarte abundente.

O importantă autostradă este închisă. Din fericire nu sunt victime. Șoseaua făcea legătura cu orașul Capoterra din insula italiana și care este acum izolat.

Compania de întreținere a drumurilor va începe reparațiile abia după ce ploile se vor opri. Lucru care va mai dura, avertizează meteorologii și deja școlile din regiune au fost închise.

Situație gravă este și în Spania.  Precipitații de peste 230 de litri pe metru pătrat au provocat torente nemaivăzute până acum în zonă.

Cel puțin 100 de oameni au fost evacuați după ce furia apelor a întrerupt circulația rutieră și alimentarea cu energie în mai multe localități din zona de est a insulei Mallorca, precum Sant Llorenç unde viitura a luat pe sus mașini, oameni și mobilier urban.

Localnicii au asistat îngroziți la potopul care inundă străzi întregi cu locuințe.

Mai multe persoane sunt căutate de sute de efective ale serviciilor de urgență, iar autoritățile locale au cerut sprijinul guvernului de la Madrid ca să facă fața acestei catastrofe.

Premierul spaniol Pedro Sanchez s-a deplasat la Mallorca, iar regele Spaniei a transmis un mesaj de solidaritate cu familiile afectate de această tragedie.

Din Spania pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite