Ploi și inundații în țară. Case inundate la Slănic Moldova, mașini surprinse de viitură în Tulcea, bolovani căzuți pe șosea în Buzău

28 iunie 2018, 09:01

În multe județe din țară, s-au înregistrat ploi torențiale. Probleme deosebite au în județele Constanța, Tulcea, Bacău, Buzău, Brașov și Vâlcea.

Case inundate în Bacău

326 de gospodării din Slănic Moldova au fost inundate de apă, iar 10 din acestea sunt grav afectate. O conductă de gaz s-a rupt, iar 700 de persoane nu mai sunt alimentate, în momentul de faţă. Două drumuri adiacente şoselei naţionale au fost distruse, un podeţ a fost luat de ape, iar două persoane au fost salvate de pompieri.

Şi localnicii din Oituz au făcut noapte albă din cauza inundaţiilor. Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din case şi beciuri. 22 de persoane, printre care şi doi copii, au rămas blocate în autoturisme pe DN 11, după ce şoseaua a fost inundată şi acoperită cu aluviuni.

Apa râului Trotuș este la cote alarmante. Meteorologii anunță că în continuare judeţul Bacău se află sub Cod Galben de vreme rea. Va ploua abundent şi se vor acumula cantități de apă de 20-30 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp

Mai multe persoane au fost surprinse de viitură pe DN22 A, în județul Tulcea

Mai multe persoane au fost surprinse de viitură, miercuri seară, pe DN22 A, în județul Tulcea, în timp ce se aflau în autoturisme, și au fost salvate de pompieri. Două persoane care au suferit atac de panică au fost preluate de o ambulanță

Potrivit reprezentanților ISU Tulcea, pompierii au fost solicitați să intervină, pentru a salva mai multe persoane surprinse de viitură pe DN22 A, între localitățile Nicolae Bălcescu și Ciucurova.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o barcă, un ofițer și patru subofițeri de la Stația de pompieri Babadag, un autocamion de transport și patru subofițeri de la Detașamentul de pompieri Tulcea.

Pe DN 10, mai mulți bolovani s-au desprins de pe versant și au căzut peste o mașină

Locuitorii comunei vâlcene Vaideeni sunt îngroziți că ar putea fi loviți de o nouă viitură, la interval de numai câteva zile. Tot din cauza vremii, pe Drumul National 10, în județul Buzău, bolovanii de pe versant s-au desprins și au căzut peste o mașină.

Vrancea: Drumuri distruse, arbori din păduri doborâți de vânt

Prăpăd în Vrancea, unde un drum județean a fost distrus pe ambele sensuri, iar trei sate cu 500 de locuitori din comuna Nistoreşti au rămas izolate.

Probleme și la Jitia. Râul Râmnic s-a revărsat și a rupt un podeț pe DN2. 70 de familii au rămas izolate. Au fost distruse şi peste 1000 de hectare de păduri. Romsilva a transmis imagini în care se vede dezastrul. Copacii au fost pur și simplu doborâţi de vântul care bătut cu peste 80 de km pe oră.

Conform Inspectoratului Teritorial de Urgenţă, în țară, 7 drumuri naţionale au fost blocate de viituri, şi aproape 400 de familii s-au trezit cu locuinţele inundate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă