Ploaia de rachete a Rusiei asupra Ucrainei a costat sute de milioane de dolari

Kievul bombardat
Kievul bombardat
11 octombrie 2022, 12:18

Forbes estimează costul rachetelor lansate într-o gamă largă. Numărul exact al fiecărui tip de rachetă este încă necunoscut.  Potrivit informațiilor din presă, au fost lansate următoarele tipuri de rachete, luni, asupra orașelor ucrainene: Kh-101, Kh-555, Kalibr, Iskander, S-300, Tornado-S.

Forbes a calculat costul pe baza ipotezei că majoritatea rachetelor erau scumpe și foarte, iar restul aveau ca scop supraîncărcarea apărării aeriene.

Serviciile de urgenţă au pus marţi în alertă de raiduri aeriene întregul teritoriu al Ucrainei, la o zi după ce Rusia a lansat masiv rachete asupra teritoriului ţării vecine, atacul soldându-se cu cel puţin 19 morţi şi 105 răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ transmis de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă ucrainean.

Nu mai puţin de 301 de localităţi în regiunile Kiev, Liov, Sumî, Ternopil şi Hmelniţki nu au curent electric. În schimb, în întreaga regiune Liov a fost restabilită alimentarea cu curent electric, care fusese întreruptă complet după atacurile de luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite