Plimbare în parc printre șobolani, gropi și bănci rupte, în Capitală

Parcurile Capitalei s-au transformat într-o cursă cu obstacole pentru cei vor să iasă la aer curat. În cele administrate de Primăria Generală, totul este pârjolit iar peisajul este dezolant. Mai rău ca acum 20 de ani, spune un român care a venit în vizită în București. Primăria, cea care ar trebuie să se îngrijească de aceste aspecte dă vină pe lipsa banilor și speră într-o rectificare bugetară pentru a rezolva problemele.

10 August 2021, 21:11 (actualizat 10 August 2021, 21:12) |

Flori uscate, iarbă netunsă, deșeuri lăsate la voia întâmplării și piese de mobilier stradal vandalizate. Așa își primește Parcul Herăstrău vizitatorii. Aici bucureștenii și turiștii ar fi trebuit să se bucure de cea mai mare zonă verde de promenadă din Capitală. Acum însă, cu greu vor găsi o bancă pe care se pot relaxa.

Tot la categoria "capcane" întră și fisurile din trotuare, late de o palmă, sau gropile cu apă dintre trotuare și malul din beton.

Și nu este singurul. Astfel de peisaje dezolante întâlnim și în celelalte parcuri administrate de Primăria Capitalei.  În Cișmigiu, în apropierea unei pancarte pe care li se dorește trecătorilor o "plimbare plăcută" putem vedea zeci de capcane pentru șobolani, mobilier vandalizat și nu în ultimul rând, pet-uri aruncat în lacul pe lângă care trec agale cei care se plimbă cu hidrobicicletele.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Capitalei ne spune că a găsit și un vinovat: lipsa banilor.  Instituția ne-a transmis că pentru anul acesta a alocat pentru întreținerea spațiilor verzi suma de 12.8 milioane de lei, din care aproape jumătate s-au dus pe plata datoriilor de anul trecut. Speranța stă într-o rectificare bugetară viitoare.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 1°C
IASI 1°C -3°C
CLUJ -3°C -2°C
CONSTANTA 2°C 0°C
CRAIOVA 1°C 1°C
BRASOV -3°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI