Plimbare cu microbuzul pentru informatică. Elevii care nu au calculatoare în şcoli ar putea să facă orele în alte unităţi

8 martie 2017, 18:21

Ora de informatică obligatorie a readus în discuţie o problemă mai veche a sistemului educaţional românesc: lipsa laboratoarelor de informatică, în special în şcolile de la ţară. De exemplu, în şcoala Generală Negreşti din judeţul Neamţ, ultimele calculatoare au fost cumpărate acum mai bine de zece ani. Aparatele au cedat rând pe rând, aşa că nu mai poate fi numit laborator de informatică.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, îi trimite pe elevi la plimbare: Ne-am gândit că aceste ore să se ţină la judeţ, sau cea mai apropiată localitate unde există sala de calculatoare.

Directorul Şcolii Negreşti, judeţul Neamţ, Cosmin Constantin Sava consideră că este foarte greu de pus în practică această idee, pentru că disciplina informatică poate să fie a doua oră. Ce facem? În pauza de zece minute îi suim repede în microbuz…. Şi după ora să-i întoarcem înapoi.

Pentru ora de informatica, copiii din Negresti sa plece de la scoala si sa mearga cale de 5 km pana in localitate Dubreni, unde se afla un laborator IT, bine dotat. Dar nici şcoala din Dobreni nu dispune de un laborator de informatica performant, însă se laudă cu o conexiune la internet.

Ultimele investiţii în laboratoarele din informatică din judeţul Neamă s-au făcut 2008.

Obligativitatea orei de informatică nu este privită cu ochi buni de toţi părinţii.

În schimb, elevii care se pregătesc de examenul de bacalaureat, cred că măsura este una foarte bună.

Programa de informatică pentru anul şcolar 2017-2018 a fost aprobată de Ministrul Educaţiei, prin ordin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite