Pliante anti-vaccinuri cu informații false, distribuite în cutiile poștale. Sigla Ministerului Sănătății și sigla UNICEF, folosite ilegal. Ministerul va depune plângere penală

5 septembrie 2018, 21:37

Pliantele în care se arată că vaccinurile, în special cel împotriva rujeolei, conţin pesticidul Glifosat, dar şi celule de la fetuşi avortaţi, au fost distribuite în mediul online şi în cutii poştale prin ţară.

Pe un material care imită afişul campaniei oficiale pro-vaccinare apare sigla Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cea a Ministerului Sănătăţii şi cea a UNICEF.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Categoric ne delimităm de orice acţiune de acest tip. (…) Intenţionăm să facem o plângere penală, pentru că lucrurile deja au luat-o razna. Oamenii sunt descumpăniţi. (…) Eu ştiu ce se întâmplă. Este campania noastră pro-vaccinare care deranjează„.

REACŢIA OMS ŞI UNICEF:Acestea nu sunt materiale ale UNICEF şi OMS sau ale Ministerului Sănătăţii şi suntem îngrijoraţi că distribuirea acestor informaţii poate avea implicaţii grave pentru sănătatea oamenilro, în special a copiilor. UNICEF şi OMS lucrează cu ministerul Sănătăţii din România pentru promovarea imunizării. Vaccinurile sunt sigure, eficiente şi ieftine şi salvează milioane de vieţi de copii.

Organizaţiile internaţionale le transmit părinţilor că vaccinurile sunt sigure, eficiente, ieftine şi salvează milioane de vieţi de copii.

Asociaţia Pro Decizii Informate, al cărei nume apare pe pliante, sustine că nu are vreo legătură cu falsul și le cere organelor de anchetă să-i găsească pe falsificatori. Susţine însă că informaţiile de pe site-ul propriu sunt din surse credibile.

George Stoian, președintele Asociației Pro Decizii Informate: „Dacă intraţi pe site-ul CDC (Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA – n.red.), veţi descoperi în lista componentelor vaccinului ROR celulele respective, celule umane. (…) Substrat se folosesc şi aceste celule. E o informaţie oficială. Intraţi pe link. (…) Iar Glifosatul, vedeţi că aveţi studiu ştiinţific (…) Dezbaterea aceasta pune presiune inclusiv asupra companiilor farmaceutice (…) să renunţe la anumite componente care nu au siguranţă„.

Prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie: Nu există niciun fel de studii care să dovedească conţinutul acestor pliante. (…) Una e să spui că vaccinurile se produc pe culturi de celule care sunt perfect controlate şi altceva e să vehiculezi o informaţie că vaccinurile conţin celule din fetuşi avortaţi„.

În România, 59 de oameni au murit de rujeolă şi peste 15 mii au făcut boala extrem de contagioasă în ultimii 2 ani şi jumătate.

Autorităţile au început o campanie de informare din uşă în uşă, pentru ca părinţii să ia cea mai bună decizie pentru copii.

În jur de 80 de mii de doze de vaccin tetravalent au rămas nefolosite. Expiră lună aceasta, dar sunt bune până în ultima zi, transmite ministerul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite