Liviu Pleșoianu (PSD): "Solicit expulzarea ambasadorului Hans Klemm pentru ingerințe în treburile interne ale României"

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu solicită ''expulzarea'' ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, despre care susține că s-a amestecat nepermis de mult în activitatea parlamentară și guvernamentală a României.

30 August 2017, 15:33 (actualizat 30 August 2017, 15:44) |
Pleșoianu solicită expulzarea ambasadorului Hans Klemm pentru ingerințe în treburile interne ale României

"Date fiind ingerințele repetate în treburile interne ale țării mele, solicit expulzarea de urgență a ambasadorului Hans Klemm. Dacă suntem cu adevărat un stat independent și suveran, dacă ne respectăm Constituția și pe noi înșine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară și guvernamentală, precum și în politica românească în ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, așa cum nu e, în general, treaba niciunui ambasador cum anume hotărâm noi să ne construim propriul cadru legislativ", a scris Pleşoianu, miercuri, pe pagina lui de Facebook.

De asemenea, deputatul îi impută ambasadorului SUA pozițiile privind sistemul de justiție, dar și faptul că a susținut protestele antiguvernamentale.

"În comunicatul Ambasadei SUA scrie așa: 'Statele Unite au luat cunoștință de propunerile Ministerului Justiției din 23 august cu îngrijorare pentru independența sistemului judiciar'. Ce anume vă 'îngrijorează', domnule Klemm? Faptul că vrem să avem un stat de drept adevărat și nu un pașalâc al procurorilor? Faptul că vrem să punem ordine în haosul judiciar controlat pe care l-ați susținut frenetic pentru că v-a servit anumite interese? (...) Să mai amintesc faptul că v-ați declarat inspirat de protestele manipulate și controlate care au dus la dărâmarea unui guvern legitim? (...) Apoi, ați îndemnat pe față la vot împotriva partidului care guverna legitim. (...) Nu îl mai citați pe Martin Luther King! Sunteți exemplificarea perfectă a categoriei de manipulatori și instigatori cu care a avut de luptat Martin Luther King toată viața sa!", a arătat deputatul social-democrat.

Pleșoianu le-a cerut ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și premierului Mihai Tudose să ia măsurile care se impun și să arate Americii că România merită respect.

"Pentru toate acestea și pentru multe alte afirmații, poziționări și atitudini de stăpân de colonie, solicit expulzarea de urgență a ambasadorului Hans Klemm. E cazul ca America să înceapă să ne trateze cu respect real! Iar dacă ministrul de Externe și premierul nu iau imediat măsurile care se impun înseamnă că acceptă tacit statutul de colonie administrată de peste Ocean!", a conchis deputatul PSD.

 

 

sursa

agerpres.ro

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI