Platforme pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate după vaccinurile împotriva COVID-19 și pentru programarea online la vaccinare

Platforma
Platforma
28 decembrie 2020, 10:57

Platformă pentru programarea la vaccinare

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19- https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operațională.

Platforma pentru programarea online la vaccinarea anti-Covid este disponibilă de luni pentru persoanele cuprinse în etapa 1 de imunizare, respectiv pentru lucrătorii din domeniile sănătate și social. „Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19- https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operațională.

Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală)”, se arată într-un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Formular pentru raportarea reacțiilor adverse

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19.

Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea – VACCINARE COVID-19 https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raporteaza-o-reactie-adversa/

Modalitatea de raportare poate fi făcută atât online, cât și prin modalitățile clasice de raportare –completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă