Platformă antiimigrație. Ungaria sprijină axa Polonia-Italia și vrea majoritate în viitorul Parlament European

11 ianuarie 2019, 12:34

Migrația va fi principala problemă a Europei în următorii 15-20 de ani, consideră premierul Ungariei, țară care s-a opus preluării migranților în contextul cotelor europene.

Viktor Orban l-a descris pe președintele Emmanuel Macron, drept liderul forțelor pro-imigrație în Uniune și crede că nu este posibil un compromis cu Germania pe acest subiect. Ceea ce vrea liderul Franței se materializează în Europa, deci va fi rău pentru Ungaria, ca atare, voi lupta împotriva lui, a spus Orban.

Viktor Orban, premierul Ungariei:  „Axa Polonia-Italia sau Varşovia-Roma este una dintre cele mai importante evoluţii pe care începutul acestui an o putea aduce. Îmi pun mari speranţe în ea.”

Axa italiano-poloneză ar urma să o înlocuiască pe cea franco-germană. Cel puțin, aceasta este viziunea evocată recent la Varșovia de liderul conservatorilor polonezi, la putere, și de vicepremierul Italiei, lider al unui partid de extremă dreapta.

S-a vorbit despre o așa numită alianță a celor care vor să salveze Europa. Și despre un pact în 10 puncte, fără a se da detalii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite