Planurile Guvernului Dăncilă 2. Cu șase noi miniștri, Guvernul are de gestionat o sarcină majoră la nivel european

20 noiembrie 2018, 14:27

Sunt mai multe proiecte care ar trebui aprobate de Guvern în perioada următoare. În primul rând rectificarea bugetară – a doua din acest an – ar trebui făcută chiar săptămâna aceasta, spunea ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici. Proiectul ar trebui să fie publicat în scurt timp pe site-ul Ministerului de Finanțe, pentru a fi apoi aprobat în ședința de guvern. Astfel banii ar trebui redistribuiți de la ministerele care nu au reușit să îi cheltuiască către ministerele care au de făcut plăți în acest an.

Tot luna aceasta ar trebui pus în dezbatere publică și proiectul de buget pe anul viitor, un alt proiect foarte important, mai ales în contextul în care vedem o creștere economică nu este atât de mare cum a fost și anul trecut.

Guvernul trebuie să se încadreze în deficitul de 3% în condițiile în care salariile bugetarilor vor crește și anul viitor. Este un proiect pe care încă autoritățile îl au în dezbatere.

Creșterea salariului minim, un alt proiect despre care s-a discutat foarte mult în ultima perioadă și care ar trebui aplicat de la 1 decembrie, nu este încă definitivat. Nu avem încă hotărârea de Guvern prin care valoarea acestuia să crească și să fie diferită în funcție de studiile și vechimea angajaților care primesc aceste salarii.

Social democrații își propuneau să finalizeze și actele normative care reglementează funcționarea fondului suveran de dezvoltare și investiții. Un proiect care ar permite dezvoltarea de investiții, fie în infrastructură, fie în spitale sau fabrici, proiect care așteaptă aprobare în guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă