Planuri pentru un trafic mai lejer în București | Nicușor Dan: Bucureștiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor

2 octombrie 2020, 12:51

După ce ministrul Transporturilor i-a promis lui Nicușor Dan sprijin pentru problemele de infrastructură ale Capitalei, primarul ales a început discursul său cu o replică din filmul „Casablanca”. „Știți că este o replică celebră în filmul : E începutul unei frumoase prietenii”, a spus Dan.

„Bucureștiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor, pentru că multe din lucrurile pe care trebuie să le facem în ceea ce privește mobilitatea în București ține de colaborarea cu acest minister. Trebuie să luăm presiunea de trafic de pe București și ca să luăm presiunea pe trafic, trebuie să avem o consolidare a transportului public – aici vorbim de metrou și de metrou de suprafață, trebuie să avem marile parcări în intrarea în oraș (…), trebuie să avem Șoseaua de Centură și trebuie să avem Autostradă de Centură. Am vorbit astăzi și de investițiile pe care Ministerul Transporturilor urmează să le facă pentru București și de investițiile pe care urmează să le facă în imediata apropiere a Bucureștiului cu implicare pe București. Am vorbit de stadiul realizării șoselei de centură, de stadiul proiectării și realizării Autostrăzii de Centură, de ce trebuie să facem pe infrastructur CFR, unde trebuie modernizat, unde trebuie electrificat, de extinderea metroului, de metroul de suprafață”, a spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan a fost la Ministerul Transporturilor, vineri, împreună cu premierul Ludovic Orban, pentru a discuta problemele de mobilitate ale Capitalei și investițiile care se pot face în infrastructură în următorii 4 ani.

Premierul Ludovic Orban a declaratla rândul său că urmează investiții mari în infrastructură, iar Autostrada de Centură va prinde viață.

„Toate proiectele care țin de Guvern, în care Guvernul este implicat și care sunt necesare pentru rezolvarea problemelor Capitalei României să fie derulate cu profesionalism, cu seriozitate și cu maximă viteză. Reafirm angajamentul de a obține finanțări pentru toate aceste proiecte. Aceste proiecte ar fi trebuit făcute poate de 8 ani, de 10 ani, de 12 ani, de 15 ani, din păcate oameni preocupați de avantaje personale (…) nu au făcut ceea ce ar fi trebuit să facă. Noi vom face. Proeictye importante cum sunt Autostrada de Centură prin viață”, a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta a afirmat că până la sfârșitul anului Guvernul și-a propus să înceapă lucrările pe toate tronsoanele din Autostrada de Centură din Sud.

„De asemenea, (ne-am propus – n.r.) să încheiem toate contractele de proiectare și execuție pentru Autostrada de Centură pentru cele 4 tronsoane din zona de Nord. În ceea ce privește actuala Centură a Capitalei, pe lângă lărgirea la 4 benzi, în zona de Nord, în Autostrada A1 și Autostrada A2, care trebuie finalizate cât mai repede și pe care există contracte, am discutat împreună cu domnul primar general, lărgirea la 4 benzi și în zona de Sud și, de asemenea, accelerarea tuturor proiectelor care țin de soluționarea problemelor de trafic, de pasaje subterane, supraterane astfel încât să crească fluiditatea pe zona de Sud a actualei centuri a Capitalei”, a mai spus Orban.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă