Planuri pentru începerea școlii în țările europene. Copiii și profesorii trebuie să respecte distanța fizică și să poarte măști

Complet închise din luna martie, instituțiile de învățământ din multe țări europene fac acum ultimele pregătiri pentru a primi din nou elevi. Toate autoritățile au încercat să-i asigure pe părinți și copii că fac tot posibilul să reducă la minimum riscurile de infectare cu Covid, odată cu începerea activității în clase.

29 August 2020, 21:50 Știrile TVR |

Școala trebuie reluată cu orice preț - spun italienii, dar ministerul sănătății nu exclude ca, după începerea cursurilor la 14 septembrie, unele instituții de învățământ să se închidă din nou.

În Italia sunt 8 milioane de elevi. Pentru respectarea distanțării sociale, trebuie recrutați încă 50.000 de profesori și găsite 20.000 de săli de clasă suplimentare. Cât timp nu se poate păstra distanța, copiii vor purta obligatoriu mască începând cu vârsta de 6 ani.

Și elevii francezi încep școala cu aceeași obligație a distanțării și, dacă nu e posibilă, cei mai mari de 11 ani vor trebui să poarte măști atât în interior, cât și afară. Regula e valabilă pentru toți profesorii.

Copiii belgieni merg la școala tot de pe 1 septembrie. Vor fi obligați să-și limiteze contactele sociale la cinci persoane, în afara clasei. Cei de peste 12 ani vor purta obligatoriu măști.

În schimb, masca NU va fi obligatorie la cursuri pentru elevii polonezi, care se întorc și ei în bănci de la 1 septembrie.

Peste tot în Europa însă, există planuri ca, în cazul agravării situa'iei sanitare, să se treacă pentru școli la un amestec între prezența fizică și cea online, prin care jumătate din cursuri se va face în mod clasic, iar cealaltă jumătate în spațiul virtual.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 29°C
IASI 30°C 28°C
CLUJ 29°C 27°C
CONSTANTA 27°C 27°C
CRAIOVA 25°C 29°C
BRASOV 26°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI