TELEJURNAL REGIONAL

Planuri pentru amenajarea Parcului de Est din Cluj. Proiectul face parte din programul de investiții "Clujul Verde", iar pentru realizarea celui ce va fi cel mai mare parc din oraș autoritățile vor să atragă fonduri europene

S-au anunțat câștigătorii concursului de soluții pentru amenajarea Parcului de Est. Spațiul va fi transformat de o echipă de arhitecți clujeni, dar și români, stabiliți în Belgia. Concursul internațional de soluții a fost organizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. Proiectul face parte din programul de investiții Clujul Verde, iar pentru realizarea acestuia, autoritățile vor să atragă fonduri europene.

09 Februarie 2021, 10:23 (actualizat 09 Februarie 2021, 11:41) Știrile TVR |
Planuri pentru amenajarea Parcului de est
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

A fost o competiție acerbă între echipe de arhitecți români și străini, care au avut ca temă amenjarea parcului de Est, însă misiunea lor a fost una precisă. Aceea de a pune natura în valoare. De acest lucru se va ocupa o echipă mixtă de arhitecți clujeni, dar și români din Belgia.

Acest proiect a primit voturile întregului juriu de la Concursul internațional de soluții. Zona care poartă deja denumirea de „Parcul Est” are o suprafață totală de 45,5 hectare și cuprinde luciul de apă și malurile Lacului 3, zona fostei pepiniere a RADP și o porțiune umedă care, alături de o salbă de lacuri, constituie un mediu unic în spațiul orașului.

În municipiul Cluj-Napoca, autoritățile vor să crească întinderea spațiilor verzi din oraș. Odată terminat, parcul va fi cel mai mare din oraș.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI