Planuri de consolidare a clădirilor cu risc seismic. Ministerul Educației are termen până vineri pentru relocarea elevilor din cele 40 de școli încadrate în clasa întâi de risc

22 februarie 2023, 14:23

Ligia Deca, ministrul Educației: Avem termen ca până vineri să avem și soluții de relocare a comunității școlare, în așa fel încât să poată începe cu celeritate lucrările de consolidare, pentru că acolo unde avem expertizate clădirile și încadrate ca fiind de risc seismic 1, este nevoie să demarăm urgent astfel de lucrări. La lista pe care am prezentat-o se vor mai adăuga cel mai probabil acele clădiri care au suferit avarii la structura de rezistență, ca urmare a seimsului de săptămâna trecută.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației: Anul trecut s-a format un alt concept, conceptul principal este acela prin care statul își asumă inclusiv cu resurse financiare obiectivul principal, și anume acela de a ocroti și de a salva cât mai multe vieți omenești și persoane fizice într-un eventual caz de cutremur, indiferent de forma de proprietate a clădirii despre care vorbim. S-au introdus clădirile publice ca clădiri eligibile într-un asemenea program de consolidare de risc seismic, în vechea reglementare nu erau decât blocurile de locuințe.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Vă îndemn să vă implicați activ, la nivelul tuturor județelor, în organizarea câtor mai multe activități, de instruire și pregătire a populației. Nu este un anunț alarmist, este o abordare matură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite