Planul Verde pentru Europa: Poluare zero până în 2050. Negocieri între eurodeputați și membrii Comisiei privind compensarea țărilor dependente de energia fosilă

Uniunea Europeană își dorește să ajungă în cel mai scurt timp la o economie nepoluantă. Nu se va întâmpla peste noapte, așa că, în Parlamentul European reunit la Strasbourg au început negocierile pentru atingerea acestui obiectiv. Concret, eurodeputații discută cu membrii Comisiei Europene modalitățile de compensare a țărilor dependente de energia fosilă.

14 Ianuarie 2020, 20:36 (actualizat 14 Ianuarie 2020, 20:46) |

Anul 2050 este obiectivul ambițios pe care Comisia von der Leyen și-l propune pentru a ajunge la poluare zero în Uniunea Europeană. Obiectiv pe cât de ambițios, pe atât de dificil de atins, întrucât multe țări din UE își bazează economiile pe energia fosilă.

Aceste state cer compensații. Comisia Europeană a propus un pachet de 100 de miliarde de euro, însă nu este clar cum se va împărți această sumă.

La finele anului trecut Parlamentul European a declarat urgență climatică.

Economia spaniolă se află în plin proces de ecologizare, prin renunțarea treptată la combustibilii fosili care produc cantități mari de C02. Mai mult, guvernul vrea să atragă prin subvenții publice investiții private de 200 de milioane de euro în domeniul energiei.

Noul guvern al Spaniei consideră că investițiile care se vor face în umătorii 10 ani garantează peste 250 de mii de locuri de muncă, și, pe lângă reducerea poluării, pot contribui la repopularea zonelor rurale din peninsulă, care sunt afectate de un declin demografic dramatic.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI