CORESPONDENȚĂ DE LA BRUXELLES

Planul verde pentru Europa: Emisii de carbon zero până în 2050!

Europa atacă frontal schimbările climatice și își propune ca până în anul 2050 să oprească emisiile de gaze. Un obiectiv ambițios, pentru care Comisia Europeană este gata să pună la bătaie nu mai puțin de 100 de miliarde de euro. Amănunte într-o corespondență de la Lucian Pîrvoiu.

11 Decembrie 2019, 20:49 |

Emisii de carbon zero până în 2050. Un obiectiv ambițios și în egală măsură riscant, în condițiile în care țări importante din Uniunea Europeană, precum Polonia sau Olanda își bazează în mare parte economiile pe așa-numita energie fosilă, poluantă.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene: "Vrem să fim primii la industria nepoluantă, la tehnologia curată, la finanţarea proiectelor verzi. Dar vrem şi să ne asigurăm că nimeni nu-i lăsat în urmă. Cu alte cuvinte, această tranziţie ori va funcţiona pentru toată lumea, ori deloc".

Așa numitul "Green Deal" cuprinde 50 de măsuri care ar urma să fie luate astfel ca, în 2050, Uniunea Europeană să fie prima regiune din lume neutră din punctul de vedere al poluării. Anunțul Comisiei Europene vine în momentul în care, la Madrid, se desfășoară Conferința ONU pentru schimbările climatice la care participă și activista suedeză pentru Mediu Greta Thunberg.

Greta Thunberg, activistă pentru mediu: "Vreau să vă spun că există speranţe încă, însă acestea nu vin din partea guvernelor şi corporaţiilor, ci din partea oamenilor. Oamenii care până acum nu au conştientizat încep să se trezească".

Mesajul transmis de Greta Thunberg prinde la un public din ce în ce mai tânăr, care nu ezită să iasă în stradă pentru a-și exprima îngrijorarea pentru felul cum va arăta planeta pe viitor.

Peste 2.000 de persoane au protestat și miercuri în fața Parlamentului federal belgian, cerând autorităților o acțiune fermă în domeniul protecției mediului înconjurător.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 29°C
IASI 27°C 24°C
CLUJ 24°C 20°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 32°C 27°C
BRASOV 25°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI