Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru oprirea liderului de la Kremlin. „Putin trebuie să eșueze și trebuie să fie văzut că eșuează în acest act de agresiune”

Downing Street 10
Downing Street 10
6 martie 2022, 07:06

Johnson le va transmite acestora că trebuie să depună un efort comun.

Planul va cere înființarea unei coaliții umanitare pentru Ucraina și sprijin pentru ca țara să se poată apăra. De asemenea, va include măsuri prin care să se obțină rezultate maxime din impunerea de sancțiuni economice Rusiei.

Potrivit comunicatului, partenerii Marii Britanii vor fi îndemnați să împiedice „normalizarea progresivă a ceea ce face Rusia în Ucraina”, să reitereze importanța căilor diplomatice pentru detensionare, dar numai pe baza participării depline a guvernului legitim al Ucrainei, și să înceapă o campanie rapidă de consolidare a securității și rezistenței în zona euro-atlantică.

„Putin trebuie să eșueze și trebuie să fie văzut că eșuează în acest act de agresiune”, se arată în comunicatul transmis de biroul premierului. „Nu este suficient să ne exprimăm sprijinul pentru ordinea internațională bazată pe reguli – trebuie să o apărăm împotriva unei tentative susținute de a rescrie regulile prin forță militară”, se mai subliniază în document.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite