Planul de Înzestrare a Armatei pentru perioada 2017-2026, aprobat în ședința CSAT

1 august 2017, 08:41

„Programele de înzestrare reprezintă totalitatea activităților derulate pentru dotarea Armatei României cu tipuri de armament, tehnică de luptă şi echipamente militare, fundamentate pe baza aprobării Consiliului de Supraveghere a Cerințelor şi care cuprind derularea procedurii de achiziţie, livrare, testare şi intrare în dotare a produselor planificate, în cantitățile necesare şi la cerinţele calitative solicitate. În luna mai a acestui an, Parlamentul României a aprobat inițierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente pentru opt programe de înzestrare, care depășesc 100 de milioane de euro fiecare. Pentru realizarea acestor Programe de înzestrare, cu fonduri multianuale planificate în valoare de 9,8 miliarde euro, se va avea în vedere implicarea industriei naționale de apărare, care trebuie să își modernizeze și să își dezvolte capacități militare de producție adecvate”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, care i-a prezentat planul revizuit și completat, a transmis Ramona Avramescu de la Palatul Cotroceni.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a reunit, marți, la ora 15:00, la Palatul Cotroceni. Întâlnirea este o completare a ședinței CSAT din luna iulie.

În ședința CSAT din 4 iulie, Planul de înzestrare a Armatei până în 2026 a fost retras de pe ordinea de zi pentru a putea fi făcute modificări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite