Plângeri penale împotriva autorităților din Franța și Italia. Cetățenii vor să știe dacă s-a făcut tot ce trebuia pentru gestionarea crizei declanșate de coronavirus

10 iunie 2020, 20:57

La Bergamo, orașul italian atât de greu lovit de coronavirus, au fost depuse primele 50 de plângeri penale. Grupul „Adevăr și justiție pentru victimele COVID-19” vrea să știe dacă pandemia putea fi controlată, dacă se putea face mai mult pentru primii bolnavi.

Tatăl meu a murit pe 16 martie, după 15 zile de febră, tuse şi dureri musculare. Ni s-a spus că nu poate fi internat şi nici văzut de un medic, decât dacă nu poate respira„, povestește o localnică.

În Franța au fost depuse 46 de plângeri la Procuratura din Paris.

Familiile victimelor acuză autoritățile de crimă și neglijență. Nici în Italia, nici în Franța nu sunt vizate cadrele medicale, mai ales că printre cei care au depus plângere sunt și medici și asistente.

Yasmina Kettal, asistentă la Urgențe: „Lipsa măştilor şi a testelor a pus în pericol sănătatea personalului medical, care a fost nevoit să-şi exercite profesia în condiţii riscante. A fost şocant„.

După ridicarea tuturor restricțiilor, Procuratura va examina plângerile și va decide, eventual, urmărirea penală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite