Plângerea MApN privind licitaţia pentru corverte va ajunge la DNA. Procurorii militari suspectează existenţa elementelor unor infracţiuni de abuz

8 mai 2019, 14:18

Surse din Parchetul militar susțin că plângerea MApN va fi trimisă la secția militară din DNA, pentru că ar putea exista elementele unor infracțiuni de abuz. Anchetatorii au ajuns la această concluzie după mai bine de 2 luni, timp în care au mai cerut completări de la armată.

După ce vor primi plângerea MApN, va fi rândul procurorilor anticorupție să o analizeze și să hotărască dacă vor deschide, sau nu, un dosar penal.

Luna trecută, ministrul Apărării a promis că instituția pe care o conduce va rezolva în timp scurt problemele apărute în licitația pentru cel mai mare contract al marinei militare.

Marina militară vrea să cumpere 4 corvete, contractul fiind de aproximativ 1,6 miliarde de euro. Câștigătorul licitației trebuie să le construiască în România și tot el va moderniza cele două fregate cumpărate în urmă cu un deceniu și jumătate din Marea Britanie. În lupta pentru acest contract sunt 3 mari companii din domeniu: Damen, Fincantieri și Group Naval.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite