Planeta s-a oprit în loc din cauza pandemiei. Cum arată primăvara pe care o ratăm

Se vor împlini în curând două uni de izolare. Două luni în care timpul nu a stat în loc. Natura şi-a văzut de ale ei şi a continuat să picteze peisaje superbe, chiar şi fără admiratori. Afară e o primăvară minunată, dar nu vă repeziţi să o vedeţi încă. Am adus noi câteva imagini frumoase de care să vă bucuraţi.

19 Aprilie 2020, 20:39 Știrile TVR |
Primăvara pe care o ratăm
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Planeta s-a oprit în loc pentru câteva săptămâni. Cine ar fi crezut? Însă natura lucrează în continuare.

În aceste zile, cel mai frumos loc din Bucureşti este Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău. Încărcaţi de flori, scăldaţi de soare şi mângâiaţi de vânt, cireşii sunt o splendoare. Nu degeaba în cultura japoneză există o tradiţie a contemplării florilor de cireş. Locul are o vechime de peste 20 de ani, timp în care a fost imortalizat probabil în milioane de fotografii. Acum îşi poartă frumuseţea la fel de demn, chiar dacă într-o singurătate nedorită, dar extrem de necesară.

Miezul primăverii nu-l anunţă doar cireşii japonezi, ci şi celelalte flori sădite de mâna omului sau crescute pe cont propriu. Natura s-a descurcat mereu în condiţii vitrege şi o face şi acum.

În parc, miroase ameţitor a liliac. Din când în când, în peisaj apar lalele roşii, care se înalţă îndrăzneţe peste alte flori mai... timide. În lipsa oamenilor, stăpâni în oazele urbane sunt acum gâzele şi porumbeii. Da, e o primăvară pe care nu o puteţi vedea, dar cu puţină imaginaţie o puteţi simţi.

Vor mai fi primăveri. Vor mai fi şi infinite flori, iar dacă acestea din urmă nu vor mai fi, le vom sădi şi ne vom bucura de ele. Însă viaţa, viaţa e de neînlocuit, aşa că e extrem de important ca acum să rămâneţi acasă pentru ca, în celelalte primăveri şi anotimpuri, să fiţi din nou împreună.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 27°C
IASI 28°C 20°C
CLUJ 25°C 17°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 26°C 22°C
BRASOV 26°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI