Plan special de securitate la Metroul din New York. Echipe de medici, asistenți sociali și ofițeri de poliție vor îndruma persoanele vulnerabile

22 februarie 2022, 14:04

Vor fi mai multe patrule de poliție la metroul din New York și se pun la punct programe de contactare și sprijin pentru mai multe categorii de persoane.

Planul va extinde serviciile psihiatrice din metropolă și, chiar din această săptămână, va trimite echipe de medici, asistenți sociali și ofițeri de poliție pentru a-i îndemna să caute ajutor pe new-yorkezii cu probleme psihice, dar și pe cei fără adăpost care își caută refugiu în rețeaua subterană.

„Trebuie eliminat cancerul și început procesul de vindecare. Vom face acest lucru investind în trei domenii: oameni, locuri și politici”, spune Eric Adams, primarul din New York.

Sunt decizii luate după ce în ultimele luni, un număr neobișnuit de mare de pasageri au fost împinși pe liniile de metrou de către agresori – iar unele accidente au fost mortale.

Uciderea unei femei din Manhattan în ianuarie a fost văzută că parte a unui val de atacuri provocate de ură împotriva asiaticilor americani.

„Asiatice care coboară în metrou trebuie să stea literalmente cu spatele la perete din cauza fricii foarte întemeiate că li s-ar putea întâmpla ceva.

Vom schimbă această mentalitate”, Kathy Hochul, guvernator de New York.

Echipe speciale vor cerceta peroanele, casele scărilor, vagoanele de metrou, dar și căile de acces, pentru a intră în contact cu persoanele fără adăpost și le vor ajută să își găsească locuințe.

Călătorii se vor simți mult mai în siguranță, dau asigurări autoritățile locale și promit, în plus, că poliția nu va acționa în niciun caz cu violență.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă