Plan roşu de intervenţie în judeţul Sibiu, după ce două microbuze şi două autoturisme s-au ciocnit. 10 persoane au fost rănite

16 decembrie 2018, 12:35

ACTUALIZARE 14.00 Maşina condusă de şoferul care a produs accidentul era echipată cu cauciucuri de iarnă, dar foarte uzate, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Elena Welter.

Şoferul vinovat de accident este un tânăr de 22 de ani, din Braşov, transmite Agerpres.

Răniții au fost transportați la 3 spitale din municipiul Sibiu – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Militar şi Spitalul de Pediatrie.

La Pediatrie a fost transportat un tânăr de 17 ani, cu traumatism de claviculă.

Printre răniţi se numără şoferul vinovat de accident şi cei 3 pasageri din maşina sa.

Cel mai grav rănit este un bărbat care a suferit politraumatisme şi este inconştient. El a fost transportat la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

ACTUALIZARE 13.18 Zece persoane rănite au fost preluate de echipajele medicale. Alte 8 persoane au nevoie de îngrijiri.

O victimă dintre cele transportate de urgență la spital este intubată.

ACTUALIZARE 13.14 Cele două microbuze implicate în accident sunt destinate și transportului de persoane, și transportului de mărfuri.

Accidentul s-a petrecut pe DN 1, la km 284+700.

Șoferul unui autoturism care se deplasa spre Sibiu a intrat în depășire, iar la revenirea pe bandă a derapat. Autoturismul a intrat pe contrasens, unde a lovit un microbuz înmatriculat în Neamț și un autoturism. Microbuzul a ricoșat în alt microbuz, înmatriculat în Vaslui.

ACTUALIZARE 13.00 Potrivit unei noi evaluări, 21 de persoane, șoferi și pasageri, au fost implicate.

Se pare că accidentul s-a petrecut în timp ce un autoturism făcea o depășire.

ACTUALIZARE 12.35 Autorităţile din judeţul Sibiu au declanşat planul roşu de intervenţie după ce două microbuze şi două autoturisme s-au ciocnit, pe centura ocolitoare a oraşului Avrig. Din primele informaţii, sunt 16 persoane implicate, transmite News.ro.

„Având în vedere numărul mare de ocupanţi, la nivelul judeţului Sibiu a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune alertarea tuturor echipajelor medicale SMURD şi SAJ disponibile din zonă”, a transmis IGSU.

Din primele informaţii furnizate de apelantul la numărul 112, există posibilitatea să fie 16 persoane implicate, au adăugat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Iniţial, ISU Sibiu a anunţat 4 răniţi, menționează Agerpres.

Intervin 5 echipaje de prim-ajutor SMURD, o unitate de terapie intensivă SMURD, o autospecială de victime multiple, 5 echipaje medicale ale serviciului de ambulanță județean şi o autospecială pentru decontaminare.

Reprezentanţii Poliţiei Sibiu au precizat că traficul pe DN 1 este complet blocat. Circulația rutieră a fost deviată prin localitatea Avrig.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă