Plan roșu în Cluj, după ce un microbuz cu elevi s-a răsturnat. 11 persoane au fost rănite. Un adolescent este în stare gravă. Intervenție cu elicopterul SMURD

20 aprilie 2019, 17:41

ACTUALIZARE 19.30 Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat.

10 persoane au fost transportate la unităţi spitaliceşti din Cluj-Napoca, iar unul dintre minori, în stare mai gravă, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul din Tîrgu Mureş, informează ISU Cluj.

ACTUALIZARE Telejurnal Microbuzul în care se aflau mai mulți elevi din Bacău se îndrepta spre Oradea. La un moment dat, în dreptul localității Căpuşu Mare, în Cluj, s-a răsturnat în afara șoselei.

Primele date arată că șoferul, în vârstă de 51 de ani, ar fi adormit la volan.

Două persoane au fost găsite inconștiente, prinse între fiarele autovehiculului, și au avut nevoie de descarcerare.

Elicopterul SMURD de la Tîrgu Mureș a preluat un adolescent de 17 ani, care e în stare gravă.

Toți răniții au ajuns la spital.

ACTUALIZARE 17.41 11 persoane au fost rănite, iar două sunt în stare de inconştienţă, după ce un microbuz s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe DN 1, în localitatea clujeană Căpuşu Mare, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, citat de Agerpres. A fost activat planul roşu de intervenție.

Patru dintre persoanele rănite sunt minori. Unul dintre aceştia, în vârstă de 17 ani, e în stare gravă. Ceilalţi 3 sunt conştienţi.

Salvatorii intervin cu două autospeciale complexe de descarcerare, două ambulanţe SMURD cu medici, o autospecială pentru transport victime multiple şi un echipaj de prim ajutor SMURD.

În sprijinul acestor forțe au fost trimise şi 4 echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanta Judeţean Cluj.

La faţa locului este aşteptat un elicopter al SMURD Mureş.

Conform IPJ Cluj, şoferul, de 51 de ani, din Bacău, ar fi adormit la volan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite