Plan roșu de intervenție în Buzău. Coliziune între un microbuz și un tren. Trei oameni au murit, 13 au fost răniți

15 aprilie 2019, 22:13

ACTUALIZARE Trei oameni, care rămăseseră încarcerați în microbuz în urma accidentului, au murit. 13 răniți au fost transportați la Unitatea de Primire Urgențe Buzău, este bilanțul accidentului. La ora 23.00 planul roşu de intervenţie a fost dezactivat.

ACTUALIZARE Au intervenit pentru descarcerarea, trierea și acordarea primului ajutor victimelor peste 20 de echipaje cu 14 ambulanțe SMURD și SAJ, 1 autospecială de descarcerare grea, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială de stingere, 1 Punct Medical Avansat și 2 autospeciale de intervenție operativă, anunță ISU Buzău.

ACTUALIZARE Mai multe persoane din microbuz sunt încarcerate. Pompierii acționează pentru extragerea lor.

‘Sunt deja 14 victime, situaţia este în dinamică şi numărul acestora ar putea creşte’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

ACTUALIZARE Șapte ambulanţe şi trei echipaje ISU au intervenit de urgență. În sprijinul salvatorilor de la Buzău, ISU Brăila a trimis două ambulanţe. Șase răniți au fost transportați la spital.

A fost constituit un punct de triaj medical al victimelor.

ACTUALIZARE Accidentul s-a petrecut la trecerea de cale ferată de la Bîlhacu, dotată cu bariere automate.

Trenul a lovit microbuzul, al cărui șofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și să respecte semnalizarea de la trecerea la nivel, informează CFR.

Potrivit unor surse din Poliţie, şoferul, care venea de la Arad şi mergea la Tulcea, ar fi adormit la volan.

În urma impactului, microbuzul a fost târât pe o distanță de 300 de metri.

Traficul feroviar între staţiile Cilibia şi Rosseti din judeţul Buzău a fost închis pe ambele fire, anunță CFR. Trenul de persoane IR 1579, implicat în accident, circula pe ruta București-Galați.

Traficul pe DN 2 B a fost deviat pe ruta Cilibia-Caragele-Luciu-Largu-Ruşţu-Surdila Greci.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă