Plan de măsuri în Franța pentru sprijinirea spitalelor și protejarea economiei. Guvernul a aprobat prime excepționale pentru personalul medical

26 martie 2020, 13:03

Premierul Édouard Philippe a anunțat mai multe măsuri care vor proteja intreprinderile, salariații și persoanele vulnerabile în fața crizei economice.

Un fond de solidaritate va fi pus la dispoziția companiilor care au mai puțin de 10 salariați și a căror cifra de afaceri nu depășește un milion de Euro.

De înlesniri vor beneficia și micro-intreprinderile, cei cu profesii liberale sau cei care lucrează pe cont propriu.

Toate sunt măsuri adoptate după decretarea stării de urgență sanitare. de la a doua frază.

Prim-ministrul Franței:  Scopul acestei legi provizorii este de a ne proteja cetăţenii noştri cât mai bine posibil, începând cu personalul nostru medical care luptă în prima linie. Înţeleg cererile lor şi îi asigur că au prioritate, dacă este vorba despre echipament, protecţie, mijloace de transport pentru bolnavi, cazare temporară sau fonduri. Aceasta este proritatea guvernului.

Guvernul Franței a mai anunțat creșterea numărului de ore lucrate săptămânal în anumite sectoare economice, cruciale în această perioadă, amânarea de la plata, fără penalizări, a facturilor de apa, electricitate și căldura pentru intreprinderile aflate în criză.

Cheltuielile legate de șomajul partial voi fi preluate de stat iar cei fără resurse financiare vor fi ajutați să treacă peste aceasta criză.

Franța este în a doua săptămână de izolare, perioada care cel mai probabil va fi prelungită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă