Plan de măsuri în Franța pentru sprijinirea spitalelor și protejarea economiei. Guvernul a aprobat prime excepționale pentru personalul medical

Emanuel Macron a anunțat un plan masiv de sprijinire a spitalelor, prime excepționale pentru personalul medical și ore suplimentare mai bine plătite. Guvernul Franței a adoptat 25 de ordonanțe pentru protejarea economiei ca urmare a declarării stării de urgență sanitară. În acest moment, în Franța, sunt peste 25 de mii de cazuri confirmate și 1331 de decese provocate de infecția cu noul coronavirus.

26 Martie 2020, 13:03 (actualizat 26 Martie 2020, 13:22) |

Premierul Édouard Philippe a anunțat mai multe măsuri care vor proteja intreprinderile, salariații și persoanele vulnerabile în fața crizei economice.

Un fond de solidaritate va fi pus la dispoziția companiilor care au mai puțin de 10 salariați și a căror cifra de afaceri nu depășește un milion de Euro.

De înlesniri vor beneficia și micro-intreprinderile, cei cu profesii liberale sau cei care lucrează pe cont propriu.

Toate sunt măsuri adoptate după decretarea stării de urgență sanitare. de la a doua frază.

Prim-ministrul Franței:  Scopul acestei legi provizorii este de a ne proteja cetăţenii noştri cât mai bine posibil, începând cu personalul nostru medical care luptă în prima linie. Înţeleg cererile lor şi îi asigur că au prioritate, dacă este vorba despre echipament, protecţie, mijloace de transport pentru bolnavi, cazare temporară sau fonduri. Aceasta este proritatea guvernului.

Guvernul Franței a mai anunțat creșterea numărului de ore lucrate săptămânal în anumite sectoare economice, cruciale în această perioadă, amânarea de la plata, fără penalizări, a facturilor de apa, electricitate și căldura pentru intreprinderile aflate în criză.

Cheltuielile legate de șomajul partial voi fi preluate de stat iar cei fără resurse financiare vor fi ajutați să treacă peste aceasta criză.

Franța este în a doua săptămână de izolare, perioada care cel mai probabil va fi prelungită.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI