Plan B şi măsuri speciale. Mai multe țări din UE au activat măsuri naționale pentru un Brexit dur

18 ianuarie 2019, 17:51

Compromisul este noua linie politică avansată de Londra, care trebuie să notifice oficial UE după respingerea Acordului Brexit.

Șefa guvernului britanic consideră că cel mai rău lucru pe care Marea Britanie l-ar putea face este să convoace alegeri naționale, ceea ce ar însemna amânarea Brexitului.

Theresa May, premierul Marii Britanii: ”Politica guvernului este aceea că părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie. Dar UE va extinde articolul 50 numai dacă în realitate este clar că există un plan care să se îndrepte către convenirea unui acord”.

Premierul britanic s-a întâlnit cu liderii partidelor parlamentare în încercarea de a configura un acord care să fie acceptat în Camera Comunelor și negociat cu Bruxellesul.

Principalul adversar, Jeremy Corbyn, liderul laburiștilor, nu a fost prezent.

Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei laburiste din Marea Britanie: „Punctul de start pentru orice discuţii despre Brexit trebuie să fie acela că ameninţarea unui dezastruos Brexit fără acord este exclusă, eliminată de la masa negocierilor”.

Luni vom afla ce presupune Planul B al premierului britanic.

Pe 29 ianuarie, exact cu două luni înainte de expirarea termenului divorțului, acest nou Plan va fi votat în parlamentul de la Londra.

Între timp, mai multe țări din UE – Franța, Germania, Olanda, Irlanda sau Danemarca – au activat planuri naționale speciale pentru eventuala ieșire a Marii Britanii din Uniune fără acord.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite