SUA: Plan amplu de salvare a economie în valoare de 2 trilioane de dolari. Fiecare adult va avea dreptul la o plată unică de 1200 de dolari și 500 pentru fiecare copil.

25 martie 2020, 09:45

Mitch Mcconell, liderul Senatului: După discuții intense, Senatul a ajuns la un acord istoric privind pachetul de salvare economică. Va oferi rapid resurse sistemului medical și va injecta mii de miliarde în economie, cât mai repede posibil pentru a-i ajuta pe muncitorii americani, afacerile de familie, mici și industria ca să treacă peste această criză creată de pandemie.

Concret, fiecare adult va avea dreptul la o plată unică de 1200 de dolari și 500 pentru fiecare copil. Spitalele care se așteaptă să fie copleșite de pacienți infectați vor fi finanțate direct.

Prin acest plan salariați care au contracte pe perioada nedeterminată își vor primi salariul timp de 4 luni, iar perioada acordării ajutorului de șomaj a fost prelungită.

Pe lângă suma fabuloasă, administrația Trump a creat și o serie de facilități pentru toate companiile care vor putea, de exemplu, să amâne pe o perioada determinată, plata impozitelor pe salarii.

Imediat după anunțarea pachetului pentru salvarea economiei americane, bursele asiatice au înregistrat creșteri semnificative

Indicii bursieri din Asia au consemnat o creștere substanțială, după ce liderii politici de la Washington au căzut de acord asupra unui pachet de măsuri în valoare de 2 trilioane de dolari, menit să atenueze impactul pandemiei asupra economiei, scrie Financial Times.

Marți, indicii bursieri de pe Wall Street au înregistrat cea mai bună evoluție din ultimii zece ani, iar piețele din Asia au urmat această evoluție.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite