Ordonanța privind plafonările din energie, în dezbaterea Parlamentului

21 septembrie 2022, 11:28

În comisia economică a Senatului se discută pe marginea amendamentelor aduse la textul ordonanței care vizează plafonarea prețurilor energiei electrice. Sunt invitați mai mulți producători de energie electrică, reprezentanți ai Complexului Energetic Muntenia, ai Hidroelectrica și Ministerului Energiei.

Amenadamente vin din partea Colegiului Farmaciștilor. Distribuitorii de medicamente au vorbit despre majorarea costurilor pentru depozitarea acestora cu 400% în ultimele luni. Ei au cerut plafonarea prtețului energiei pentru ca medicamentele ieftine să nu crească.

Au mai cerut această plafonare instituțiile de cult, furnizorii de utilități, dar și producătorii de bere, băuturi răcoritoare și de apă minerală, precum și alte categorii de producători, dar și reprezentanții supermarketurilor.

Liderii coaliției s-au înțeles să ofere plafonarea prețului energiei pentru furnizorii de utilități, reprezentanților cultelor și farmaciilor.

Astăzi au loc doar dezbateri pe amnedamente, iar săptămâna viitoare urmează să fie un prezentat un raport în comisiile de specialitate ale Senatului. Apoi toate modificările vor fi votate în plenul Senatului.

Camera Deputaților este for decizional în cazul acestei legi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă