Plafonări de prețuri și achiziții comune de gaz sunt soluțiile propuse de miniștrii Energiei din Uniunea Europeană pentru a contracara șantajul Rusiei

27 iunie 2022, 20:57

Uniunea Europeană, lovită de un val inflaționist care erodează puterea de cumpărare a cetățenilor, se află în fața provocării de a-și asigura independența energetică prin diversificarea surselor de aprovizionare.

Unele țări propun plafonări de prețuri, în timp ce altele militează pentru achiziții comune de gaz ale Uniunii Europene, așa cum s-a întâmplat în perioada pandemiei cu achiziționarea vaccinurilor anti-COVID.

Kadri Simson, comisarul european pentru Energie:Cu toţii ştim că situaţia este serioasă şi criza s-ar putea adânci. Chiar acum livrările de gaze din est, dinspre Rusia, sunt la jumătate comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar fluxurile se vor diminua încă şi mai mult. În aceste condiţii, trebuie să venim cu răspunsul nostru la acţiunile Rusiei. Rusia a ales o tactică de şantaj şi noi trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite