Plafonarea preţului la energie, ultima soluţie. Florin Cîțu: o astfel de măsură nu este bună pentru România, care este ţară producătoare de energie

17 septembrie 2021, 07:30

La TVR, premierul Florin Cîţu a explicat că o astfel de măsură nu este bună pentru România, care este ţară producătoare de energie.

În schimb, vor fi mai multe instrumente pentru a ajuta consumatorii în această iarnă şi a prelua din povara scumpirilor: compensaţii direct pe facturi, legea consumatorului vulnerabil şi ajutoare inclusiv pentru sectorul economic.

Ce se întâmplă acum este un efect pervers al crizei de anul trecut când toate economiile au fost închise, s-au acumulat cereri foarte mari, oamenii au dorit să consume. Și noi și alte țări am adoptat măsuri menite să mențină veniturile oamenilor aproape intacte și cînd s-au repornit economiile, s-au creat tot felul de probleme pe lanțul de producție și de aici au început să crească prețurile. Deci creșterea prețurilor vine dintr-o cerere foarte mare, după doi ani de cereri acumulate și o producție anul acesta, a explicat prim-ministrul Florin Cîțu la enisiunea „Tema zilei”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite