Plafoanele indicatorilor specificați în cadrul fiscal-bugetar pe 2021, aprobate în Camera Deputaților, for decizional. Etapă premergătoare dezbaterii bugetului de stat

Plen Camera Deputaților - Palatul Parlamentului
Plen Camera Deputaților - Palatul Parlamentului
24 februarie 2021, 12:50

Potrivit proiectului Guvernului, plafonul soldului bugetului general consolidat exprimat, ca procent în produsul intern brut, este în anul 2021 de 7,16%, iar în 2022 de 5,84%.

Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat exprimat ca procent în produsul intern brut este de 9,8% în anul 2021 şi de 9,1% în anul 2022.

Plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene pentru sfârşitul anului 2021, este de 52% din produsul intern brut.

Plafonul pentru emiterea de garanţii de către Guvern prin Ministerul Finanţelor şi de către unităţile administrativ teritoriale pentru anul 2021 este de 30.000 milioane lei.

Bugetul general consolidat pentru anul 2021 prevede cheltuieli în valoare de 397.515,3 milioane lei, din care cheltuieli de personal 109.511,7 milioane lei.

Înainte de vot, deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat că acest proiect trebuie respins, având în vedere opiniile Consiliului Fiscal „extrem de critice”, dar şi avizul negativ al Consiliului Economic şi Social.

„Vă cer, dragi colegi, analizaţi personal şi nu ca un ordin de partid acest proiect de lege şi să-l respingem astăzi prin vot, având în vedere, până la urmă, şi opiniile Consiliului fiscal extrem de critice la acest proiect de lege, precum şi la Legea bugetului de stat, precum şi avizul negativ dat de către Consiliul Economic care în detaliu vorbeşte, până la urmă, despre nişte nerespectări ale legii”, a spus Zetea.

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu: Bugetul pe 2021 reprezintă începutul corecției macro-economice în România

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite