Placido Domingo este acuzat de hărțuire sexuală

13 august 2019, 16:01

Placido Domingo este capul de afiș al unui festival ce are loc în Franța, dar celebrul tenor este ținta acuzațiilor de hărțuire sexuală. Zeci de femei au povestit cum, în ultimii 30 de ani, Domingo și-a folosit poziția pentru a încerca să obțină favoruri sexuale.

Patricia Wulf a fost soprană a operei din Washington în perioada în care instituția era condusă de tenorul spaniol și care avea un obicei să o abordeze după fiecare reprezentație.

Zeci de femei au povestit jurnaliștilor Associated Press cum tenorul le pipăia sau le pupa fără consimțământ, le făcea avansuri și le telefona noaptea.

Jurnaliștii au vorbit și cu zeci de oameni din lumea operei care au povestit că Domingo era cunoscut pentru asemenea gesturi încă din anii ’80.

Într-un comunicat, tenorul în vârstă de 78 de ani s-a declarat îndurerat că a rănit pe cineva, și a spus că întotdeauna a considerat că relațiile sale personale au fost bazate pe consimțământ.

Placido Domingo este o adevărată legendă vie a operei, cu aproape 150 de roluri și 14 premii Grammy.

Alături de Luciano Pavarotti și Jose Carreras, Domingo a format grupul Cei Trei Tenori, care, la începutul anilor ’90, a lansat cel mai bine vândut album de muzică clasică din istorie.

Din 2017, Domingo este directorul Operei din Los Angeles.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite