Pista de biciclete care leagă România de Serbia a fost deschisă. Sute de biciclişti veniţi din mai multe părţi ale ţării au trecut graniţa

În acest weekend a fost deschis un nou punct de trecere a frontierei între România şi Serbia. Este localizat pe o pistă de biciclete care leagă Timişoara de Zrenianin. Astfel, bicicliştii au ocazia să ajungă mai uşor în ţara vecină. Punctul de frontieră este temporar, dar autorităţile judeţene au intenţia să facă o vamă permanentă atât pentru biciclişti, cât şi pentru ambarcaţiunile care circulă pe canalul Bega.

25 Septembrie 2022, 15:33 (actualizat 25 Septembrie 2022, 16:25) Știrile TVR |

Pentru prima oară de când a fost dată în folosinţă, pista care leagă Timişoara de oraşul sârbesc Zdrenialin poate fi folosită în totalitate.

Pista de biciclete are peste 70 de km, dintre care 43 pe partea românească. A fost gândită ca o legătură turistică între România şi Serbia, dar lipsa unui punct de trecere al frontierei a făcut imposibilă utilizarea ei pe toată distanţa. În premieră, autorităţile judeţene au deschis temporar frontiera tocmai pentru a testa interesul potenţialilor turişti. Sute de biciclişti veniţi din mai multe părţi ale ţării au trecut graniţa.

Zona are un potenţial turistic nepus până acum în valoare. Ultima localitate dinspre România spre Serbia este Otelec, iar oamenii de aici speră ca deschiderea permanentă a punctului de frontieră să aducă turiştii şi la ei în comună.

Muzeul din şcoala veche din Otelec este doar un exemplu de obiectiv turistic demn de vizitat.

Autorităţile timişene, în colaborare cu cele din Serbia, vor să dezvolte turismul în regiune, atât pe pista de biciclete, cât şi pe canalul Bega, primul canal navigabil din România.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI