Pisicile de la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg au primit o moştenire consistentă de la un mecena francez

Pisică la Muzeul Ermitaj
Pisică la Muzeul Ermitaj
2 decembrie 2020, 21:32

„A fost un gest plin de consideraţie”, a declarat pentru presa rusă directorul muzeului, Mihail Piotrovski.

El a subliniat că reprezentanţi ai muzeului colaborează cu jurişti pentru a pune la punct demersurile necesare pentru a intra în posesia moştenirii.

La rândul său, consiliera directorului instituţiei, Maria Haltunen, a precizat că protectorul decedat şi-a împărţit moştenirea în trei părţi, o parte pentru familie, o altă parte pentru o organizaţie ecologistă din Franţa, iar a treia parte pentru populaţia de feline de la Muzeul Ermitaj.

„Am aflat în momentul în care reprezentanţii legali ai testamentului au luat legătura cu noi”, a explicat ea.

Muzeul rus nu a dorit să dezvăluie suma la care se ridică partea sa de moştenire lăsată de cetăţeanul francez şi destinată „patrulei de feline” care apără celebra instituţie din Sankt Petersburg.

Muzeul Ermitaj a precizat că nu dispune de o opţiune specială pe site-ul său pentru a putea fi donate sume în beneficiul pisicilor. Pe acest site se pot trimite însă fonduri pentru a ajuta muzeul, iar în cazul unui interes special, persoanele iubitoare de pisici primesc îndrumări de la angajaţi.

În prezent, Muzeul Ermitaj are „o gardă de 70 de feline” care vânează şi ţin la distanţă rozătoarele, ajutând astfel la păstrarea în siguranţă a capodoperelor.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite