Pisica bionică. Animalul se deplasează cu o proteză realizată de o imprimantă tridimensională

10 mai 2019, 07:14

Pisica a fost găsită în septembrie anul trecut într-o stare deplorabilă. Din cauza infecțiilor, medicii nu au mai avut ce face și i-au amputat lăbuțele. Cu cioturile rămase, mâța nu se poate deplasa decât pe suprafețe moi, cum este mocheta.

Stubb, cum a fost botezată de stăpânul ei, studentul care a adoptat-o, s-ar fi adaptat și la această viață, dar a venit soluția salvatoare de la Universitatea Wisconsin.

La proiectele de care se ataşează, studenţii lucrează mai mult şi cu siguraţă e o poveste înduioşătoare şi am vrut să ajutăm pisica, spune lectorul universitar Katie Kalscheur.

Au urmat ore de studiu, până când studenții, au reușit să proiecteze exact proteza de care avea nevoie Stubby. Toate datele au fost introduse în computer, iar imprimanta tridimensională i-a redat animalului încrederea în sine. Este un proiect al studenților din anul întâi la care au lucrat un semestru întreg.

Protezele au un sistem de prindere care nu jenează animalul  deloc. Profesorii au făcut public rezultatul studenților și speră că și alte animale aflate în nevoie să beneficieze de invenția celor de la Universitatea din Wisconsin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă