"Piscinele nu sunt esențiale. Nici fabricarea de biscuiți cu ciocolată". Germania își face planuri pentru acces prioritar la gaze dacă se ajunge la raționalizare

Guvernul german va face tot posibilul să nu lase gospodăriile fără gaz dacă la iarnă ruşii reduc drastic livrările. Un înalt oficial de la Berlin precizează însă că nu pot fi excluse întreruperile de gaz şi electricitate inclusiv în cazul locuinţelor. În curând, Comisia Europeană va publica un plan concret cu ce e de făcut în cazul în care, în sezonul rece, o ţară membră rămâne fără gaz suficient.

02 Iulie 2022, 22:16 Știrile TVR |

Guvernul german a pus la punct un plan clar privind domeniile care, la iarnă, vor avea acces prioritar la gaze, în situaţia în care se ajunge la raţionalizare.

În primul rând se va reduce consumul industrial şi cel din sectoarele neesenţiale. Pe primul loc vor fi locuinţele, spitalele, firmele de medicamente şi fabricile de hârtie.

Klaus Mueller, directorul Autorităţii de Reglementare din Energie, Germania: "Nu putem clasifica toate firmele ca fiind de o importanţă vitală. Produsele şi serviciile de divertisment sunt mai puţin importante. Piscinele, evident, nu sunt esenţiale. Nici fabricarea de biscuiţi cu ciocolată".

Rusia a redus drastic livrările prin conducta Nord Stream. Toată Europa încearcă să-şi facă stocuri de gaze naturale pentru iarnă.

În aproximativ o săptămână, Comisia Europeană prezintă un plan amănunţit privind paşii ce vor fi urmaţi în cazul în care ruşii reduc şi mai mult livrările ori opresc gazul de tot.

Diminuarea livrărilor de gaze ruseşti obligă companiile de utilităţi din întreaga Europă să cumpere gaze naturale la preţuri mai mari. Prin urmare, avertizează specialiştii, tarifele la energie vor continua să crească.

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 21°C
IASI 18°C 19°C
CLUJ 12°C 17°C
CONSTANTA 19°C 19°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI