Piromanul din Capitală, liber și de negăsit

Este alertă maximă în Capitală. Piromanul care a incendiat sâmbătă noaptea șapte mașini este în continuare liber și de negăsit. Au trecut mai bine de 40 de ore de la faptele acestuia, iar polițiștii îl caută și acum. În anchetă este implicat și un expert în detalii comportamentale, care va reface profilul făptașului. Între timp, locuitorii din zona în care au ars mașinile stau cu frica în sân că acesta s-ar putea întoarce oricând.

02 Aprilie 2018, 19:26 (actualizat 02 Aprilie 2018, 19:54) |
Piromanul din Capitală, liber și de negăsit
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Polițiștii susțîn că piromanul știa cu exactitate ceea ce trebuia să facă. Odată ajuns pe strada Gala Galaction, a amplasat materialul combustibil sub roțile din față ale unei mașini. Știa și faptul că odată ce izbucnește focul, orice urmă, amprenta, rămășiță de ADN va fi distrusă de flăcările puternice. De asemenea, a presupus că odată ce un autorism se aprinde, alte două, din față și din spate, vor fi cuprinse de flăcări. Din păcate, calculele sale au fost corecte.

Anchetatorii au adunat toate probele pe care le-au găsit la fața locului. Experții criminaliști trebuie acum să facă analize de laborator și să interpreteze corect rezultatele. Doar așa, făptașul va putea fi prins. Un rol esențial îl au specialiștii poliției în analiză comportamentală.

Specialiștii spun că un piroman acționează precis și își admiră fapta criminală. În timp ce un incendiator este, de obicei, o persoană dezorganizată. Un indiciu important pentru anchetatori este faptul că, deși cele 3 străzi pe care au fost incendiate mașinile sunt apropiate una de alta, apelurile la 112 au fost înregistrate la diferențe de timp de până la 25 de minute.

Dan Antonescu a mai declarat că închisoarea nu e o soluție pentru astfel de oameni care, după ce ajung în penitenciar, încearcă și acolo să incendieze orice le pică în mâini. Poliția Capitalei a anunțat că a format un grup de lucru pentru a-l prinde pe făptaș cât mai repede.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 6°C 5°C
CLUJ 1°C 1°C
CONSTANTA 12°C 9°C
CRAIOVA 3°C 10°C
BRASOV 9°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI