Piromanul din Capitală, liber și de negăsit

2 aprilie 2018, 19:26

Polițiștii susțîn că piromanul știa cu exactitate ceea ce trebuia să facă. Odată ajuns pe strada Gala Galaction, a amplasat materialul combustibil sub roțile din față ale unei mașini. Știa și faptul că odată ce izbucnește focul, orice urmă, amprenta, rămășiță de ADN va fi distrusă de flăcările puternice. De asemenea, a presupus că odată ce un autorism se aprinde, alte două, din față și din spate, vor fi cuprinse de flăcări. Din păcate, calculele sale au fost corecte.

Anchetatorii au adunat toate probele pe care le-au găsit la fața locului. Experții criminaliști trebuie acum să facă analize de laborator și să interpreteze corect rezultatele. Doar așa, făptașul va putea fi prins. Un rol esențial îl au specialiștii poliției în analiză comportamentală.

Specialiștii spun că un piroman acționează precis și își admiră fapta criminală. În timp ce un incendiator este, de obicei, o persoană dezorganizată. Un indiciu important pentru anchetatori este faptul că, deși cele 3 străzi pe care au fost incendiate mașinile sunt apropiate una de alta, apelurile la 112 au fost înregistrate la diferențe de timp de până la 25 de minute.

Dan Antonescu a mai declarat că închisoarea nu e o soluție pentru astfel de oameni care, după ce ajung în penitenciar, încearcă și acolo să incendieze orice le pică în mâini. Poliția Capitalei a anunțat că a format un grup de lucru pentru a-l prinde pe făptaș cât mai repede.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă