Cseke Attila: Spitalul modular din Pipera va primi pacienți infectați cu coronavirus din această seară

12 octombrie 2021, 11:16

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, este chiar acum la spitalul modular din Pipera pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Astăzi, în ședința Consiliului General al Municipiului București, vor fi două proiecte de hotărâre ale Consiliului local, care vor vor sprijini această operaționalizare în continuare, inclusiv o rectificare bugetară în sensul acoperirii unor cheltuieli bugetare necesare acestui spital. (…) Din această seară, sunt disponibile aceste locuri. (…) Vor fi transferați pacienți evaluați din punct de vedere medical, vin pacienți despre care se știe că au nevoie de oxigen, nu cei care nu au nevoie de oxigen, pentru că spitalul în principal se bazează pe această formă necesară cu oxigen„, a declarat Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Infrastructura este pregătită, personalul medical va fi asigurat de la Spitalul Babeş, respectiv în continuare vom face detaşări. Astă seară începe transferul primilor pacienţi pe Spitalul modular din Pipera, urmând să lucrăm zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi. Mai avem 100 de concentratoare de oxigen, a afirmat ministrul.

Camioanele ISU transportă în interiorul unității medicale din Pipera concentratoarele de oxigen, despre care vorbea șeful DSU, Raed Arafat.

Duminică, atât Raed Arafat cât și prim-ministrul interimar Florin Cîțu s-au aflat într-o vizită-fulger la unitatea din Pipera. Ambii au declarat că primii pacienți vor putea fi aduși de marți, iar pe parcursul săptămânii vor fi spitalizați o sută de pacienți.

374 de paturi conectate la oxigen vor fi disponibile în spitalul modular din Pipera.

Momentan pregătirile continuă și niciun pacient nu a fost adus în unitate.

Până vineri vor fi operaţionalizate încă 7 paturi de terapie intensivă şi alte zece paturi de terapie acută la Spitalul Colentina, a anunțat ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila: Până vineri vom deschide la Spitalul Colentina încă 7 paturi de terapie intensivă, respectiv încă zece paturi pe terapie acută

Referitor la spitalul modular de la Leţcani, Cseke Attila a afirmat că în următoarele zile vor fi operaţionalizate şi paturi ATI.

„Stocatorul de oxigen a ajuns la Iaşi, ceea ce înseamnă că mâine, după masă, există şanse chiar crescute ca stocatorul să intre în folosinţă. Astăzi se va porni cu zece paturi cu concentratoare de oxigen, urmând ca în următoarele zile să putem să operaţionalizăm şi paturi ATI pentru că acolo sunt peste 40 de paturi ATI care pot fi operaţionalizate”, a arătat ministrul interimar al Sănătăţii

Spitalul modular de la Lețcani, din județul Iași, ar fi trebuit să primească primii pacienți.

Situația rămâne gravă la nivel național: în Capitală, rata de incidență a îmbolnăvirilor din cauza coronavirusului este de 14,71 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, România înregistrat un record de decese în urma infectării cu coronavirus: 442. Sunt peste 16.000 de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid. 1.667 de pacienți, printre care şi 39 de copii, sunt în stare gravă la ATI

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite