Pinguinii Edward şi Annie, protagoniştii unei cărţi pentru copii

14 februarie 2022, 14:48

O înregistrare video cu doi pinguini nedespărţiţi, Edward şi Annie, care explorau lumea vieţuitoarelor acvatice de la Shedd Aquarium din Chicago în primele luni ale a pandemiei de COVID-19, în 2020, a devenit virală.

Cei doi au devenit rapid vedete. În perioada în care acvariul era închis vizitatorilor, cuplul a profitat de coridoarele goale pentru a porni într-o aventură, vizitându-i pe unii dintre semenii lor.

„Ei pleacă în excursii, iar noi îi ducem peste tot în cadrul acvariului, ceea ce le-a stimulat celebritatea în timpul pandemiei”, a declarat Megan Vens-Policky, îngrijitoare de animale.

(w300) Edward ÅŸi

Cele două păsări rătăcitoare au descreţit frunţile publicului lor din mediul online în timpul carantinelor şi al perioadelor de izolare. În plus, potrivit îngrijitorilor, faptul că cei doi au putut hoinări liberi a fost benefic pentru starea lor.

Pinguinii i-au făcut o vizită chiar şi lui Sue, un schelet de Tyrannosaurus rex de la Field Museum din apropiere, o altă vedetă din Chicago.

Notorietatea de care se bucură Edward şi Annie este abia la început. O carte intitulată „Edward and Annie: A Penguin Adventure” urmează să ajungă pe rafturi luna viitoare.

„Nu m-am gândit că ar trebui să fie o carte pentru copii… dar mi-a adus atât de multă bucurie mie, familiei mele şi atâtor oameni încât m-am gândit să merg în acea direcţie”, a declarat autoarea, Caryn Rivadeneira.

Păsările vor fi personajele centrale ale cărţii care pune accentul pe provocările şi distracţia provocate de noi aventuri.

„Cartea vorbeşte despre cum unele lucruri noi, care sunt diferite, pot fi puţin înfricoşătoare, dar în acelaşi timp incitante”, a spus Megan Vens-Policky.

Cartea va fi pusă în vânzare la 1 martie. O parte din banii obţinuţi din încasări va fi direcţionată către pinguinii de la Shedd Aquarium şi eforturilor de conservare a pinguinilor din sălbăticie.

Sursa: Reuters

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite