Pilotul care a acordat asistență navei răsturnate în portul Midia a prezentat filmul complet al tragediei

28 noiembrie 2019, 11:42

Pilotul navei, cel care a acordat asistență încă de când nava s-a desprins de cheu, a povestit într-un mesaj postat pe un site de socializare că duminică, la ora 10.20, s-a prezentat la bordul navei, care se afla la cheul de nord din port.

În acel moment, comandantul l-a informat că pescajul navei, care reprezintă adâncimea de cufundare a navei, era de 5,90 metri la prova și de peste 6,5 m la pupa și au fost solicitate două remorchere.

La scurt timp, nava s-a înclinat la aproximativ 10 grade, după ce aceasta s-a desprins de cheu și a parcurs aproximativ 500 de metri până la ieșirea din zona șantierului naval.

S-a obsevat că aceasta guvernează cu greutate și se înclină spre stânga și spre dreapta.

Atunci s-a realizat gravitatea situației și s-a încercat menținerea navei către partea stângă a șenalului navigabil. În același timp exista și riscul ca portul să fie blocat dacă nava se răsturna.

A fost solicitată asistența remorcherelor din port. Trei au ajuns lângă navă și au încercat să o împingă.

Mașina navei nu a mai răspuns la comenzi și întoarcerea navei la cheu a fost imposibilă. Nava nu a mai răspuns la comenzi. Există posibilitatea ca aceasta să fi fost inundată cu apă. Este momentul în care comandantul a solicitat abandonarea navei pentru salvarea echipajului. Marinarului care a căzut în apă i-a fost acordată asistență medicală.

Una dintre cauzele luate în calcul este încărcarea defectuoasă a navei.

Ancheta este în curs și este posibil să dureze chiar și un an.

De duminică și până acum salvatorii au scos din apă 230 de oi din totalul de 14.600. Unele dintre ele sunt în stare critic pentru că au stat foarte mult timp în compartimentele navei și nu au avut apă și hrană.

După ce animalele sunt aduse la mal sunt transportate la ferma de proveniență și nu vor pleca de acolo fără acordul ANSVSA. Oile moarte vor fi duse la incineratoare din Tulcea și Ialomița.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Un vapor încărcat cu 3000 de tone de cereale a eșuat în apropiere de portul Tulcea