Piloţii unui avion au golit rezervoarele deasupra unei şcoli. 17 copii şi 9 adulţi au avut nevoie de îngrijiri medicale

15 ianuarie 2020, 13:30

Boeingul companiei Delta Airlines a avut probleme la motor. Piloţii au făcut cale întoarsă şi pentru aterizarea de urgenţă, potrivit procedurilor, au deversat combustibilul pentru a-şi reduce greutatea.

Problema este că au acţionat chiar deasupra unei zone locuite de la periferia Los Angeles-ului. Cea mai afectată a fost şcoala elementară din Cudahy, unde 17 copii şi 9 adulţi au avut de suferit în urma incidentului, fără să aibă însă nevoie de spitalizare. Au avut iritaţii pe piele şi probleme respiratorii, tratate la faţa locului de echipele de intervenţie.

În întregul perimetru afectat, 60 de oameni au avut iritații pe piele și probleme respiratorii, tratate la fața locului de echipele de intervenție. Niciuna dintre victime nu a avut nevoie de spitalizare.

A fost deschisă o anchetă pentru încălcarea procedurilor specifice de golire a rezervoarelor în timpul zborului. Piloţii trebuie să facă această manevră înaintea unei eventuale aterizări de urgenţă, dar numai desupra unor zone nelocuite şi la o altitudine destul de ridicată încât carburantul să se evapore şi să se disperseze înainte de a ajunge la sol.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite