Pilot militar român decedat în Franța. Bărbatul, comandant în cadrul Bazei 90, era în misiune la un exercițiu multinațional

2 iunie 2018, 17:58

Potrivit MApN, ofițerul participa, în calitate de comandant de aeronavă, la exercițiul multinațional organizat de armata franceză, în perioada 31 mai – 4 iunie, pentru marcarea a 74 de ani de la debarcarea aliată din Normandia.

La acest exercițiu, România participă cu un detașament format din 33 de parașutiști militari și o aeronavă C 27J Spartan.

În dimineața acestei zile, ofițerul a fost găsit fără cunoștință de către colegii săi, în camera de hotel. A fost solicitată intervenția medicală de urgență, prin serviciul 112, însă manevrele de resucitare efectuate de echipajul medical francez au fost fără rezultat. Medicii au declarat decesul în jurul orei 10.00, ora locală.

Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autoritățile judiciare franceze.

Comandorul Ion Stăiculescu era pilot militar clasa I, cu o experiență de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la manșa căruia zbura în calitate de pilot comandant instructor.

Ofițerul, în vârstă de 55 de ani, activa în Ministerul Apărării Naționale din anul 1986. Era căsătorit și avea un copil.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au declanșat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislația franceză, repatrierea trupului neînsuflețit al militarului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite