Piloți și tehnicieni militari din 9 țări, inclusiv din România, s-au pregătit în comun în cea mai mare bază aeriană a Portugaliei

20 septembrie 2019, 20:19

Zeci de piloți și tehnicieni de F16 s-au întâlnit în Baza Aeriană 5 din Monte Real, Portugalia. Au participat reprezentanți din SUA, 7 țări europene din NATO, inclusiv România, și din Maroc.

Col. Ric Trimillos, șeful Departamentului Cercetare al USAFE: Este o mare onoare să fim găzduiţi de portughezi. Şi avem ţări ca Polonia, România, Maroc, ce ne împărtaşesc experienţa pe care au acumulat-o în perioade de la 3 ani şi până la 25 de ani, cum este cazul Marocului„.

Lt. col. Paulo Carvalho, șeful Centrului de Mentenanță al Forțelor Aeriene Portugheze: Cred că au ales Portugalia pentru că e un bun exemplu de cum trebuie să faci lucrurile, cum să-ţi faci treaba cu mai puţini oameni, dar având aceleaşi standarde de siguranţă, calitate şi obținând rezultate ca alţii, dar cu mai puţine resurse.”

Forțele aeriene portugheze și române colaborează de foarte mulți ani.

Primii piloți români de F16, dar și inginerii și tehnicienii au fost formați chiar în Baza aeriană 5 din Monte Real. Inclusiv cele 12 aparate ale escadrilei românești Warhawks au fost modernizate acolo.

Bucureștiul a semnat deja o nouă înțelegere și va mai primi încă 5 aparate F16 de la portughezi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite