Piedone, la ieșirea de la DNA: Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect. Denunțător este fostul primar al sectorului 5, Daniel Florea. Ce spune DNA

29 aprilie 2022, 11:02

La ieșirea de la DNA, primarul a explicat cu lux de amănunte cum a fost scos din aeroport și dus la audieri. El spune că voia să plece cu soția în vacanță la Florența, dar făcea o escală la Munchen.

Serviciul Român de Informații a transmis că brigada antiteroristă a fost nevoită să evacueze avionul în care se afla și Piedone, după un apel care anunța o bombă la bord.

OVIDIU MARINCEA, SRI – În urma unui apel anonim la 112, care amenința că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 6 dimineața de pe Aeroportul Internațional Henri  Coandă București se află o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul aeroportului și în cadrul acestei celule de criză s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronavă.

Au fost de fapt două alarme false cu bombă la aeroportul Otopeni. Unul dintre apeluri  a fost făcut de o persoană din București cu probleme psihice, iar autorul celuilalt apel este și acum căutat.

Primarul Piedone a ajuns la DNA în ținută lejeră de vacanță: cu un tricou de aproape 1.000 de euro, cu brandul unui creator de modă de lux. Primarul a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unui contract de salubrizare companiei REBU. Piedone susține că a fost denunțat la DNA de fostul primar al Sectorului 5, actualul deputat PSD, Daniel Florea.

Pe 3 mai, Cristian Popescu Piedone ar urma să afle sentința definitvă din dosarul Colectiv. La Tribunal, el a primit o pedeapsă de 8 ani și jumătate de închisoare.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE Potrivit DNA, motivul urmăririi penale ar fi tolerarea existenței unei societăți comerciale fără licență care încasa de la oameni, asociații și firme din Sectorul 5 „taxe de salubrizare” mai mari cu 25% față de tariful societății SALUBRIZARE Sector 5 SA, care avea drept exclusiv de servicii în acel sector.

ACTUALIZARE Cristian Popescu Piedone a ieșit de la audieri. El spune că a fost audiat într-un dosar în care fostul primar al sectorului 5, Daniel Florea este denunțător. Piedone a mai spus că în acest dosar nu i s-a aplicat nicio restricție.

La sediul DNA mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, cauza dosarului – că la preluarea mandatului meu, la nici trei luni de zile nu am pus în aplicare o hotărâre a consiliului local privind de ce mai putea să exercite în sectorul 5 societatea REBU, singura societate abilitată era Salubrizare SA. Nu am dat, azi, nicio declarație, voi da după ce studiez dosarul. Denunțătorul este fostul primar al sectorului 5, Daniel Florea. Se pare că s-a denunțat singur”, a spus Piedone.

Primarul a povestit că se afla în aeronava în care, vineri dimineață, un telefon anonim la 112 semnala prezența unei bombe. Alerta s-a dovedit falsă.

ACTUALIZARE Cristian Popescu Piedone este audiat într-un dosar de abuz în serviciu în legătură cu contractul de salubrizare din sectorul 5 al Capitalei. El a fost adus la sediul DNA direct de la Aeroportul Otopeni. El se afla în cursa Lufhansa care a fost evacuată vineri dimineață, în urma unei alerte cu bombă.

Curtea de Apel Bucureşti ar urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul Colectiv la data de 3 mai.

______________________________

Potrivit primelor informații, este vorba despre un dosar nou în care este cercetat primarul sectorului 5. El a fost dus la sediul DNA și așteaptă să fie informat cu privire la motivele pentru care a fost reținut.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat termenul de pronunțare a deciziei definitive în dosarul Colectiv pentru data de 3 mai. Procesul s-a terminat în luna decembrie 2021.

Pe fond, Tribunalul București i-a condamnat pe cei trei patroni ai clubului Colectiv la câte 11 ani și 8 luni de închisoare. Cristian Popescu Piedone a primit 8 ani şi 6 luni de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite