Piețele, un magnet periculos în această perioadă. În sectorul 2 al Capitalei primăria a găsit soluţia pieţelor volante

Pieţele sunt în această perioadă un magnet pentru românii care se aprovizionează pentru masa de Paşte. Dar unul extrem de periculos pentru că oamenii ajung să stea la cozi umăr la umăr în timp ce îşi cumpără carne, legume sau verdeţuri. Eforturile autorităţilor de a-i ţine cât mai dparte unii de alţii par zadarnice. În Bucureşti, spre exemplu, autorităţile încearcă să-i ţină pe vârstnici departe de marile pieţe, aducându-le tarabe cu legume chiar lângă bloc.

15 Aprilie 2020, 18:20 (actualizat 15 Aprilie 2020, 19:59) |
Piețele, un magnet periculos în această perioadă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pieţele arată precum nişte acordeoane umane în această perioadă. La Râmnicu Vâlcea, spre exemplu, oamenii stau ciorchine în jurul galantarelor fără să le pese de recomandările autorităţilor de a păstra distanţa.

Nici la Bucureşti nu e rost de mai multă supunere. În piaţa Gorjului, în sectorul 6, este furnicar de lume ca într-o zi obişnuită. Ajunşi în control, comisarii ANPC au găsit foarte multe nereguli. Nu existau benzi care să delimiteze distanţa între oameni şi nici anunţuri privind măsurile care trebuie respectate mai ales de vîrstnici.

Aşa că spaţiul a fost închis temporar, până la remedierea neregulilor. Scenariul s-a repetat şi într-o altă piaţă din sectorul 3, în Titan.

Până acum, reprezentanţii ANPC au închis temporar trei pieţe din Capitală şi au dat amenzi de zeci de mii de lei. Numai astăzi valoarea sancţiunilor a depăşit 40.000 de lei. Iar controalele vor continua.

Pentru a mai opri acest exod al vârstnicilor spre marile pieţe, în sectorul 2 al Capitalei primăria a găsit soluţia pieţelor volante. 17 astfel de puncte au fost amenajate la colţul blocurilor sau la intersecţia marilor bulevarde.

Pentru productori, acest tip de comerţ reprezintă o gură de oxigen în contextul pandemiei, când vânzările le-au scăzut extrem de mult.

Pieţele volante vor mai funcţiona încă două zile, până vineri. Dar rămân deschise până în ajun de Paşte marile pieţe. Dacă mergeţi la cumpărături păstraţi distanţa, purtaţi mască şi mănuşi ca să vă protejaţi. Sau, comandaţi verdeţuri proaspete pe internet. Foarte mulţi producători livrează coşuri de sezon direct la uşă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 8°C
IASI 9°C 8°C
CLUJ 9°C 3°C
CONSTANTA 13°C 11°C
CRAIOVA 12°C 6°C
BRASOV 9°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI