Piețele se redeschid. Legumicultorii și-au expus deja marfa pe tarabe

4 decembrie 2020, 15:20

Anunţul redeschiderii piețelor a fost făcut de premierul Ludovic Orban, după propunea venită din partea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Măsura se aplică, dar numai după un ordin comun al Ministerului Sănătăţii, ANSVSA şi Ministerului Lucrărilor Publice.

Deschiderea pieţelor este aşteptată atât de comercianţi, cât şi de cumpărători. Astăzi, România a atins un nou record al numărului de persoane internate în secţii de terapie intensivă, 1275 de pacienţi.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să trimită ordinul comun pentru redeschiderea piețelor imediat spre publicare în Monitorul Oficial.

Hotărârea CNSU a trecut. Sunt două măsuri principale. Piețele închise care vor fi redeschise cu condiția emiterii unui ordin comun Ministerul Sănătății, ANSVSA și Ministerul Lucrărilor Publice, a spus secretarul de stat Raed Arafat, în deschiderea ședinței de Guvern.

În singura piață din oraș destinată producătorilor locali de brânzeturi și lactate, bistrițenii n-au mai intrat de aproape o lună. Tarabele închiriate erau înșirate afară astăzi. Oamenii aflaseră de dimineață că guvernul renunță la măsură și așteptau să poată vinde ori cumpăra în condiții decente.

Cu măsuri de protecție, dar fără restricții de deplasare, toată lumea va putea circula duminică, în ziua în care suntem așteptați la urne să votăm noul parlament.

Este al doilea scrutin organizat de când e pandemie, timp în care peste jumătate de milion de români s-au infectat cu Sars Cov 2. Peste opt mii de noi cazuri s-au înregistrat de ieri până azi. Și sunt tot mai mulți cei care au nevoie de internare și chiar de terapie intensivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite