Piețele și magazinele din întreaga țară au fost luate astăzi cu asalt de cei care și-au făcut ultimele pregătiri de Paște

30 aprilie 2021, 14:15

La Galați, piețele au fost, încă de la primele ore ale dimineții, un adevărat furnicar. Oamenii și-au umplut sacoșele cu tot ce aveau nevoie pentru masa de Paşte – verdeață, legume, dar și brânzeturi și fructe. Au avut de unde alege. Tarabele erau pline-ochi.

Echipe de polițiști și jandarmi au patrulat în toate piețele aglomerate, care se vor redeschide abia marți.

Lct. Cătălin Bădin – purtător de cuvânt, Inspectoratul de Jandarmi Galați: “Nu neapărat să sancționăm, ci atragem atenția acolo unde constatăm că nu sunt respectate normele legale”.

BUCUREȘTI

În unele magazine, doar matinalii și-a făcut cumpărăturile pentru zilele de sărbătoare, în tihnă și fără aglomerație.

În alt colț de oraș, testul răbdării s-a dat la coada pentru cozonaci. Cu ochii pe cuptoarele în care se rumenea aluatul aromat, unii au așteptat zeci de minute.

Unii au venit la cumpărături cu speranța unor reduceri.

Domnii care au primit de acasă o listă lungă de cumpărături au petrecut și câteva ore printre rafturi.

Mai relaxați, copiii știu exact ce vor să primească de la iepuraș.

George Bădescu, director executiv, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România: “Comportamentul de consum al românilor încă nu putem spune că a revenit la parametrii, să spunem aşa, care erau specifici perioadei de dinainte, însă, putem observa, pe de altă parte, în general, ca şi produse la care facem referire, el nu s-a schimbat totuşi fundamental”.

Magazinele vor fi deschise și mâine, chiar până la ora 20. Românii vor lua o pauză de la cumpărături, duminică, în prima zi de Paște.

––––––––––––––––––––––––––––––-

Piețele din Galați au fost, încă de la primele ore ale dimineții, un adevărat furnicar.
Oamenii și-au umplut sacoșele cu tot ce aveau nevoie pentru masă de Paște, verdeață, legume, dar și brânzeturi și fructe. Au avut de unde alege. Tarabele erau pline-ochi. Mai multe echipe de polițiști și jandarmi au patrulat în toate piețele aglomerate.
Piețele se vor redeschide abia de marți. Comercianții așteaptă și atunci un număr mare de cumpărători pentru aprovizionarea de după sărbătorile pascale.

Înghesuială este și în marile magazine din București. Mulți își fac provizii abia acum pentru zilele de sărbătoare. Magazinele se vor închide la ora 21.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă